Omgeving

Grillon ligt in de Enclave de Papes in het departement Vaucluse, midden in de Drôme. Deze Enclave bestaat uit vier dorpen, die samen een soort eiland vormen in het zuiden van de Drôme. Waar je ook bent in de Vaucluse, overal zie je de Mont Ventoux aan de horizon.

Deze streek is nog puur en onaangetast met veel historische plekken daterend uit de tijd van de Romeinen tot aan de middeleeuwen. Avignon, Orange, Nyons, Grignan en Vaison la Romaine zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Het golvende landschap bestaat voornamelijk uit wijngaarden, we zitten midden in het gebied van de zuidelijke Rhône wijnen. Côtes de Rhone, Gigondas, Vacqueyras, Tavel, Châteauneuf-du-Pape zijn de bekendste maar lang niet de enige! Mogelijkheden te over om wijnen te ontdekken en te proeven bij de bekende en onbekende lokale caves.

Behalve met wijndruiven wordt het land (‘le terroir’) ook bebouwd met lavendel, olijfbomen, tomaten, abrikozen en andere zuidvruchten. Op de lokale markten komt u alle producten tegen. In de zomermaanden is er vrijwel elke dag een markt of brocante in de buurt.

Het dorp Richerenches is in de winter op de zaterdagmorgen van 9.00 tot 13.00 uur het middelpunt van het truffel gebeuren. Verkopers en geïnteresseerden treffen elkaar op Avenue de la Rabasse (Rabasse is provencaals voor truffel) en op de Cours de Mistral.

De heuvels en bergen bieden enorme mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten, tevens zijn er diverse routes voor mountainbikers. Van makkelijk tot zeer zwaar vind je hier een scala aan schitterende routes voor elk gewenst niveau. De Mont Ventoux ligt op 30 km en vormt een permanente uitdaging voor sportieve wielrenners uit alle landen.

TOERISTISCHE INFORMATIE OVER DE OMGEVING
Tourisme Provence www.provenceguide.com
Tourisme Enclave de Papes www.ot-valreas.info
Tourisme Vaucluse www.levaucluse.com
www.luberon-tourisme.com
Tourisme Drôme www.drometourisme.com
www.la-drome-provencale.com
www.dromeprovencale.fr
Rhône Wines www.rhone-wines.com
PROVENCALE MARKTEN IN DE OMGEVING
Grignan Dinsdagmorgen
Grignan 2x in de zomer een “marché nocturne”: een avondmarkt met regionale produkten en oude klederdrachten.
L’Isle-sur-la-Sorgue zondagmorgen (grote brocante markt)
Nyons donderdagmorgen
Richerenches (truffel markt) zaterdagmorgen (eind november tot half maart)
Ste-Cécile- les-Vignes zaterdagochtend
Vaison la Romaine dinsdagmorgen
Valreas woensdagmorgen
GOLFBANEN IN DE OMGEVING
Clansayes www.golf-dromeprovencale.com (9-holesbaan op 10 km)
Montboucher-sur-Jarbron www.domainedelavaldaine.com (18-holesbaan op 25 km)
Golf Orange www.golforange.fr (9-holesbaan op 40 km)
La liste de golf www.ladrometourisme.com
FIETSEN / WANDELEN IN DE OMGEVING
Fietsen en wandelen Oneindig veel routes voor fietsers (race -/ toer-/mountainbikers) en wandelaars. Zowel fiets- als wandelkaarten beschikbaar op locatie.
Route You www.routeyou.com
GPS tracks www.gpstracks.nl
Visorando www.visorando.com